Wist u dat u meer rendement uit uw zonnepanelen kunt halen als deze goed schoon zijn? U kunt uw opbrengst met ongeveer 5 tot 10 procent verhogen! Dat is zeker het schoonmaken waard, toch?

Vaak wordt er beweerd dat zonnepanelen ‘zelfreinigend’ zijn en dat het schoonmaken van zonnepanelen niet nodig is. Regen zou vuil en viezigheid van uw zonnepanelen afspoelen, maar vergelijk het eens met een auto; die wordt ook niet altijd schoon door ‘m in de regen te laten staan! Hetzelfde geldt voor zonnepanelen én u levert in op uw rendement. Iets wat we natuurlijk willen voorkomen.

Vervuiling van uw zonnepanelen

Hoe weet u nu dat uw zonnepanelen toe zijn aan een flinke schoonmaakbeurt? Het eerste signaal is als uw opbrengst van uw zonnepanelen terugloopt. Als uw zonnepanelen niet meer opbrengen wat ze in het verleden wel deden, dan is het tijd om ze schoon te laten maken.

Daarnaast worden uw zonnepanelen vuil door vogeluitwerpselen, zand, stof, mos of kerosine. Al deze vervuiling zorgt ervoor dat er minder licht op de panelen schijnt, waardoor er minder stroom wordt geproduceerd. Om de maximale opbrengst uit uw zonnepanelen te halen is regelmatige schoonmaak belangrijk.

De voordelen van professionele schoonmaak van uw zonnepanelen

  • U verhoogt uw rendement van uw zonnepanelen weer naar 100%. Dat scheelt al gauw een paar honderd euro op je jaarlijkse energierekening. Zeker als ze al een tijdje niet zijn schoongemaakt.
  • De panelen horen bij de uitstraling van uw woning. Wel zo fijn als het aangezicht schoon en fris is.
  • Als u uw zonnepalen in het juiste seizoen schoon laat maken (lente) geniet u van het maximale rendement van uw zonnepanelen.