Een schone gevel zorgt voor een mooie uitstraling van uw bedrijfspand én tevens voor een verlenging van de levensduur van uw pand. Door periodieke gevelreiniging en -onderhoud zorgt u ervoor dat de waarde van uw pand behouden blijft. Het onderhouden van uw gevel is belangrijk om toekomstige schade, zoals scheuren, te voorkomen. Gevels hebben veel te verduren, onder andere door weersinvloeden. De gevel van uw pand is het visitekaartje van uw bedrijf of zorgt ervoor dat het aangezicht van het appartementencomplex een aangename waarneming is. Laat uw gevelreiniging en -onderhoud daarom over aan een specialist.

Graffiti verwijderen

De meest voorkomende vorm van vieze gevels is graffiti. Iets wat u uiteraard niet op uw gevel wilt hebben! Daarom is het zaak om na het bekladden van uw gevel met graffiti direct actie te ondernemen. Immers, als er één schaap over de dam is… Juist! Dan volgen er vaak meer. En dat moet u zien te voorkomen.

Graffiti komt altijd en overal onverwachts, daarom bieden wij u een 24/7 service aan. Onze specialisten staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar als het gaat om calamiteitenschoonmaak. Is uw gevel op zondagavond met graffiti beklad en heeft u maandagochtend een belangrijke afspraak? Wij zorgen ervoor dat u uw (potentiële) klanten zonder zorgen kunt ontvangen!

Periodieke schoonmaak en onderhoud

Daarnaast is ook het periodiek reinigen van uw gevel erg belangrijk, ook voor mildere vervuiling. Denkt u hierbij aan de groei van klimop of mos, maar ook aan de atmosferische vervuiling zoals regen, wind en uitlaatgassen. Al deze factoren hebben een negatieve invloed op de gevel van uw gebouw. Basale heeft ruim 20 jaar ervaring in gevelreiniging in de regio Eindhoven. Wij verzorgen graag het reinigen van uw gevel, zodat u daar geen omkijken meer naar heeft!

De verschillende soorten gevelreiniging

Er zijn verschillende methoden om gevels te reinigen en het ligt maar net aan de vervuiling en uw gevel welke methode het meest geschikt is. Hieronder lichten we een aantal verschillende methoden kort toe die met regelmaat worden toegepast:

  • Gevelreiniging met stralen. Deze methode wordt vooral gebruikt bij agressieve vorm van vervuiling. Denk bijvoorbeeld aan graffiti of roetaanslag. Onder grote druk wordt het water, met straalmiddel, tegen de gevel gespoten.
  • Gevel reinigen met stoom. Het water wordt verhit tot 150 graden en met hoge druk tegen de gevel gespoten. Een manier van schoonmaken die vooral wordt gebruikt bij het verwijderen van klimop of mos. Er worden geen chemische producten gebruikt, waardoor het niet belastend is voor het milieu.
  • Chemische reiniging. Bij deze vorm van reinigen wordt er een mengsel van stoffen aangebracht die ervoor zorgt dat het vuil losweekt of zelfs oplost. Deze manier wordt gebruikt bij matige vervuiling op de gevel, zoals roetaanslag of verfresten.