Bij het onderhoud van uw gebouw komt meer kijken dan alleen de periodieke schoonmaak. Vaak is er ook vraag naar kleine onderhoudswerkzaamheden. Een taak die veel wordt vergeten is bijvoorbeeld het onderhoud van het hang- en sluitwerk. Hoe vaak opent u zelf een deur op kantoor of in uw appartementencomplex? En dan te bedenken dat u niet de enige bent op die ene dag! Voor het garanderen van een storingsvrije werking en een lange levensduur is het belangrijk dat de scharnieren van uw deuren minstens één keer per jaar goed gesmeerd worden. Wist u dat het jaarlijks smeren van uw hang- en sluitwerk vaak ook een voorwaarde is voor uw garantie van de leverancier?

Bekijk hier de werkzaamheden die Basale nog meer voor u uit handen kan nemen voor het klein onderhoud van uw pand.

Wat komt er kijken bij het onderhoud van hang- en sluitwerk?

Het hang- en sluitwerk in een pand is onderhevig aan slijtage en heeft te lijden onder weersinvloeden. Hieronder laten we u graag zien waar het onderhoud van uw deuren en sloten allemaal uit bestaat.

  • Smeren van hang- en sluitwerk. Voor het onderhoud van de veiligheidcilinders is het inspuiten met een slotspray of cilinderolie voldoende. Tip: gebruik geen vette olie, want hier hechten stofdeeltjes makkelijk aan. Het veiligheidsbeslag maken wij schoon tijdens onze periodieke schoonmaak. Dit doen wij met een niet agressief schoonmaakmiddel.
  • Afstellen van de deuren en eventueel deurdrangers. Het is mogelijk dat na verloop van tijd de deuren niet goed meer sluiten of zelfs gaan klemmen. Wij zorgen ervoor dat alles weer soepel werkt en naar behoren sluit. Hierbij kijken we bijvoorbeeld ook naar de snelheid waarmee de deur gesloten wordt (indien van toepassing).
  • Reparatie. We verzorgen natuurlijk niet alleen het onderhoud van uw hang- en sluitwerk, maar repareren dit ook wanneer dat nodig is. Dit doen we altijd in overleg met de klant. Soms komt het voor dat het hang- en sluitwerk is beschadigd door een inbraak, in dat geval kunt u een beroep doen op onze 24/7 service. Wij staan voor calamiteiten 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor u klaar. Zeker in dit soort situaties is het belangrijk om snel te kunnen schakelen.